Australie - Reisverslag uit Orange, Australië van j00sie - WaarBenJij.nu Australie - Reisverslag uit Orange, Australië van j00sie - WaarBenJij.nu

Australie

Door: Josephine Leertouwer

Blijf op de hoogte en volg

13 Maart 2006 | Australië, Orange

Lieve allemaal,

dit zal waarschijnlijk als een verrassing komen, maar ik ben in Australie. Voor degenen die dat nog niet gehoord hadden van mijn ouders!
Bryan die ik ontmoet had in NZ ging naar Australie, en ik wilde daar ook nog naar toe, en nu had ik iemand om samen mee te reizen, dus dat leek me een goede reden. Ik had het Zuideiland van NZ nog niet gezien, maar daarvoor gaan we nog terug op een visitorsvisa van 3 maanden als we hier wat geld hebben verdiend.
We kwamen de 28ste aan in Brisbane, en het regende, bah! Het idee van Australie als een warm droog en zonnig land, was absoluut niet correct in onze eerste indruk en dat was wel even raar. In Brisbane hadden we geregeld wat we wilden, bankrekening openen, telefoonkaarten kopen enz, en we wilden zo snel mogenlijk de stad uit want een regenachtige stad is verder alleen maar saai en duur. Dus we waren op zoek naar een Van, zodat we konden besparen op accomodatie. Die diende zich snel aan en hij was ook goedkoop. Het is een oudgele Toyota Hiace, en er is een bed en een gas kooktoestelletje waar we op kunnen koken. Toen we de van hadden gingen we zo snel mogenlijk de stad uit want we wilden het land zien. We moesten de van registreren in New South Wales, dus daar gingen we naar toe (we waren in Queensland). In de dagen daarna hebben we in noord NSW rondgereden, en de zon ging schijnen en het typische Australie beeld werd werkelijkheid. Het was inderdaad droog, en warm en bloedheet. We zagen wilde koala's en kangaroo's (walibees) en Cookaburra's, en kleine country dorpjes. We besloten weer terug te gaan naar de kust, met dit warme weer zodat we konden zwemmen. Rondom Coffs Harbour vonden we een leuk caravan park aan zee, dus daar zwommen we ieder dag. Heerlijk.
Toen moesten we toch echt op zoek naar werk want we hadden heel weinig geld over. We belden een soort uitzendbureau voor fruitplukken en zij vertelden ons dat er in Orange veel fruitplukken aan de gang was.
Dus we besloten dezelfde dag nog naar Orange te rijden, zodat we zo snel mogenlijk konden beginnen met werken. Orange was zo'n 800 km's (!!!) verder, en we hadden nog net geld genoeg voor benzine! Als je uit Nederland komt besef je echt niet hoe groot die afstanden hier zijn, en hoeveel benzine dat wel niet kost!! Ik niet tenminste! Wat een inmens groot land!!
Maar goed, in twee dagen waren we er en de volgende ochtend om half 7 's ochtends konden we beginnen met druiven plukken! De hele ochtend druiven geplukt (gemakkelijk werk) en 's middags waren we vrij.
Het is nu de volgende dag en we hebben weinig te doen want er is geen werk. Woensdag weer, dus wachten maar.
Ik begin Nederland echt te missen, ik heb heimwee! Al dacht ik dat ik dat nooit zou hebben. Ik mis jullie allemaal, en ik kijk uit naar de dag dat ik weer in Nederland terug kom!

Liefs Josephine

• 13 Maart 2006 - 13:26

Yo!!:

Zooooooo die foto.....die brain....uhmuhm :-D
    daarvoor zou ik ook mee gaan naar Australie ;) hihi

En ik kijk ook al uit naar de dag dat je weer naar Nederland komt!!! en als dat niet binnenkort is, dan kijk ik uit naar de dag dat ik je in Australie zie!!

Kus! xxx

• 13 Maart 2006 - 13:30

Yo:

ow trouwens....het is natuurlijk Bryan... :$

ja ik ben nog steeds Nederlander ;) xxx

• 13 Maart 2006 - 17:56

T. Mar:

Wat een veranderingen ineens Fien!Je komt toch wel gauw weer terug he?! En neem je Bryan dan hier mee naar toe? Stuur eens een foto waar hij met zijn gezicht duidelijk op staat!
    Geniet maar lekker van het prachtige Aussi-land. Ik blijf je volgen...
    Veel liefs

• 15 Maart 2006 - 03:33

Pauline En Martijn:

Hey Fien,

Wat een andere richting zeg! Maar zolang je het naar je zin hebt daar, daar gaat het om. Wanneer kom je terug? En zet er maar veel verhalen op, want we lezen ze altijd.

Heel veel liefs,
    Pauline en Martijn